آش زنجان بهانه ای برای نمایش شگفتی های ایران - قیدار شهر جد پیامبراسلام
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره وب

لینک دوستان
جستجوی وب
برچسب‌ها وب

آش زنجان بهانه ای برای نمایش شگفتی های ایران

 جشنواره ملی آش بهانه شد تا زنجان این بار شگفتی های ایران زمین را به رخ جهانیان بکشد و گوشه ای از زیبایی های خود را نمایان کند.

به گزارش ایرنا، امروز 26 اردیبهشت همزمان با آغاز نهمین دوره جشنواره ملی آش ایرانی، زنجان میزبان مهمانانی بود که تاکنون از این زاویه به این قطعه از ایران زمین نگاه نکرده بودند.

باید به خود بالید که در سرزمینی زندگی می کنیم که هر روز، هرجا و هر نقطه ای از آن سرشار از شگفتی بی نهایت الهی است.

سفرای 9 کشور در نخستین روز از آغاز به کار جشنواره ملی آش، مهمان زنجان شدند و به بازدید از دو موزه و دو بنای تاریخی این شهر پرداختند.

خانه ذوالفقاری که اکنون میزبان مردان نمکی است و رختشویخانه که به موزه مردم شناسی شهر زنجان تبدیل شده است.

هر دو بنا از معماری منحصر به فرد و تاریخ خاصی برخوردارند و هر یک میزبان سرگذشت گرانبهاتری از زنجان و تاریخ و ایران زمین هستند.

نگاه شگفت انگیز و پرسشگری که سفرا و همسرانشان را به مباهات وا می داشت، پوست را برای گنجایش تن راوی کوچک می کرد.

سفرا و همسرانشان در خانه ذوالفقاری چنان مبهوت مردان نمکی، سفالینه های تاریخی و منسوجات موجود شده بودند که خود معماری بنایی که در آن حضور داشتند به فراموشی سپرده شد و پشت سایه عظیم مردان نمکی پنهان ماند.

سفرا ابتدای وارد اطاقی شدند که سفالینه های تاریخی زنجان را که هر یک قدمتی بیش از شش هزار سال داشت و گویای تاریخ سرشار این منطقه از ایران بود، نگاه داری می کرد.

دومین اطاق منتظر سفرا و همسرانشان، موزه منسجویات تاریخی همراه مردان نمکی بود که برای نخستین بار در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می گرفت و حکایت از تاریه دو هزار و 500 ساله نساجی ایران داشت.

در نهایت انتظار مهمانان به پایان رسید و مردان نمکی آغوش خود را به روی سفرا گشودند و مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، روایتگر سرگذشت آنان شد.

سلامت و انسجام موجود در اندام و لباس های مردان نمکی تا آنجا شگفتی سفرا را برانگیخته بود که سفیر آفریقای جنوبی پرسید: آیا این مردان نمکی، طبیعی هستند؟

شاید باور سالم ماندن جسم انسانی با قدمت دو هزار و 350 سال، برای هر انسانی سخت باشد و به یقین سفرا و همسرانشان از این جرگه مستثنی نیستند.

هر یک از اشیا، سفالینه ها، چاقوها، قلم دان ها و مجسمه هایی که در خانه ذوالفقاری بود، چنان مهمانان را شگفتی وا داشته بود که آنها را وادار به دقیق شدن و چشم دوختن برای فهم بخشی از زیبایی آنها می کرد.

مقصد بعدی سفرای پاکستان، افغانستان، اتریش، ژاپن، کره جنوبی، تاجیکستان، آفریقای جنوبی، مالزی و ازبکستان موزه مردم شناسی و یا همان بنای منحصر به فرد رختشویخانه زنجان بود.

رختشویخانه بنایی که بانوان زنجانی برای نخستین بار توسط اولین شهردار این شهر ساخته شده است، بافت و معماری خاصی دارد که مهمانان برای بار اول با آن مواجه می شوند و در حیرت سیستم به کار رفته برای رختشویی بانوان در این محیط می روند.

اما مهمانان برای مقصد و مقصودی دیگر آمده اند و کمتر از ساعتی تا آغاز برنامه اصلی باقی مانده و سریعتر باید راهی سفره رنگارنگ جشنواره آش ایرانی شوند.

اتوبوس ورودی مجموعه تفریحی ایل داغی زنجان توقف می کند و مهمانان خارجی با راهنمایی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان مسیر جشنواره آش را در پیش می گیرند.

نخستین غرفه میزبان آش ترش زنجانی است که بوی آن مشام همه مهمانان را تیز می کند و وسوسه چشیدن کاسه ای از آن در جان همه گل می کند.

سفرا در گام نخست از خوردن آشی که نسبت به آن شناختی نداشتند، خودداری کردند اما در جریان بازدید از غرفه های بعدی وسوسه چشیدن آش ایرانی بر خودداری آنان غلبه کرد و در نهایت کاسه های آش یکی پس از دیگر راهی دستان سفرا و همسرانشان شد.

جشنواره آش ایرانی در زنجان با دعوت بهمن هاشمی مجری مشهور صدا و سیما آغاز شد و زنگ رقابت آش ها و غذاهای رنگارنگ ایرانی در شهر زنجان به صدا درآمد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان در ابتدای برنامه با دادن خبری خوش، شادمانی افتتاحیه را دو چندان کرد و از تصمیم کمیته فرهنگی ?اکو? برای برگزاری این جشنواره در سطح کشورهای واقع در مسیر جاده ابریشم خبر داد.

یحیی رحمتی به حضور 24 استان برای پخت آش اشاره کرد و از حضور 30 استان برای نمایش آثار فرهنگی و صنایع دستی در حاشیه جشنواره خبر داد.

جشنواره آش زنجان از امروز 26 اردیبهشت آغاز به کار کرد و تا 30 همین ماه با نمایش آیین ها و موسیقی سنتی شهرها و مناطق مختلف کشور به فعالیت خود ادامه خواهد داد.




تاریخ : جمعه 93/2/26 | 11:56 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | بدون نظر


  • paper | قالب وبلاگ | فال حافظ
  • خرید لینک دائمی | ایران موزه